Krachttraining voor voetballers

Of je nu amateur bent of (bijna) prof: krachttraining kan voetballen nog leuker maken. Met onze voetbal krachttraining zorgen we dat je beter presteert, blessures voorkomt en wedstrijden of trainingen langer volhoudt.

Wat is er speciaal aan onze krachttraining voor voetbal?

Bij Verpoorten Vitality krijg je sportspecifieke krachttraining. Balgevoel en balcontrole train je op het veld. Wij zorgen dat je al je bewegingen krachtiger en soepeler kunt uitvoeren. We passen je trainingsprogramma aan op je sport en je rol in/op het veld. Dus onze training voor een keeper ziet er anders uit dan de training voor een spits of verdediger. Voor alle voetballers geldt: we werken aan je kracht, je uithoudingsvermogen en je schotkracht.

Kracht vergroten

Voetbal is echt een contactsport. Je moet wel eens een duel aangaan, hoe snel of slim je ook bent. Dan is een krachtig lichaam echt een voordeel. Heb je nu het gevoel dat je steeds aan de kant gebeukt wordt? Laat je niet kisten! Met de juiste training sta je straks steviger in het veld en ga je meer duels winnen.

Uithoudingsvermogen: presteren tot de laatste minuut

Tijdens het meebewegen met de bal in korte en langere sprints leg je veel kilometers af. De gemiddelde betaalde voetballer rent tijdens een wedstrijd ongeveer 10 kilometer (4 km voor keepers). Als amateur ren je wat minder ver, maar het is duidelijk dat je een lange adem nodig hebt.

In de spannende wedstrijden maak je het verschil in de laatste minuut. Ren jij tegen die tijd nog wel hard genoeg? Conditie is voor voetballers ontzettend belangrijk. Die laatste sprint kan net genoeg zijn om een wedstrijd binnen te slepen. Uithoudingsvermogen is ook belangrijk als je niet per se wilt winnen. Wel zo fijn als je na je wedstrijd nog wat energie over hebt (de 3e helft moet ook leuk blijven).

Gecontroleerd hard schieten

Wat is jouw favoriete schot? Binnenkant voet, op de wreef of een lekkere punter? Hoe je de bal ook raakt, je wilt weten waar die terecht komt. Hard schieten is leuk. 10 meter over is niet leuk. Wij trainen dus niet alleen je kracht, maar ook je coördinatie tijdens je krachttraining voor voetbal.

Als je coördinatie goed is, kan je de bal ook harder schoppen. Het gaat erom dat je de schopbeweging met heel je lichaam in een vloeiende beweging uitvoert. De kracht in die beweging bouwen we langzaam op, zodat je lichaam langzaam went aan de impact. Wanneer je dit vaker oefent, hoef je er straks in het veld niet meer over na te denken.

Nog meer shinen op het voetbalveld?

Maak een afspraak voor een gratis proeftraining en laat ons weten dat je interesse hebt in onze voetbal krachttraining.

Blessures voorkomen

Ieder jaar raken meer dan 19.000 voetballers geblesseerd tijdens het voetballen. Aan een grove sliding of een ongelukkig botsing kan je weinig doen. Gelukkig kan je met krachttraining de impact wel verkleinen. Een groot aantal andere blessures kan je zelfs voorkomen via krachttraining.

De juiste training of trainer kan zorgen dat je lichaam in evenwicht blijft. Zo voorkom je bijvoorbeeld overbelasting van je liezen of knieën. Het op peil houden van je conditie zorgt ook dat je minder vermoeid bent en gecontroleerd blijft bewegen. Daarmee voorkom je misstappen en verkeerde inschattingen.

Met meer spierkracht heb je ook meer incasseringsvermogen. Je traint je zwakke plekken weg  Begaat iemand een overtreding op je? Dan kan je de klap beter opvangen. De kans dat je langdurig geblesseerd raakt is kleiner.

Onderbouwde krachttraining

Je krijgt van ons een trainingsprogramma op maat, dat past bij jouw doel. We vinden het belangrijk dat je resultaten behaald. Daarom gebruiken we een onderbouwde aanpak. Onze krachttraining voor voetbal is aangepast aan jouw lichaam en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We gebruiken o.a. kennis van het Chivo Instituut om effectieve trainingen te geven, waarvan je zeker resultaat gaat zien.

En dan knallen in het veld!

We zorgen dat jouw voetbalkrachttraining aansluit bij je andere trainingen. Het is niet de bedoeling dat je straks uitgeput in het veld staat. Anders staat je coach weer zo tegen je te schreeuwen. 😉 Wil je een training proberen? Neem dan contact op met Verpoorten Vitality via het formulier op de contactpagina of app Bas via 06 155 454 96.

Je kunt ook bellen hoor, maar we zijn vaak trainingen aan het geven. Als je een berichtje achterlaat, belt een van onze trainers je zo snel mogelijk terug.

slaap en trainen

Slaap en trainen 101

Als je aan je vitaliteit werkt, wil je graag zo snel mogelijk…
Intermittent fasting: bord met 16-8 erop

Intermittent fasting: val je er automatisch van af?

Veel mensen die aan IF (intermittent fasting) doen, zijn positief…
genoeg water drinken

Hoe krijg ik genoeg water binnen?

Wanneer ik in de ochtend aan mijn ontbijt zit, drink ik 2 glazen…