Sporten met Parkinson

Heb je Parkinson en wil je in beweging blijven? Probeer dan een training van onze Parkinson-sporttrainers. Regelmatig bewegen gaat de progressie van je ziekte tegen. Zo kan jij langer leuke dingen blijven doen.

Sporten met Parkinson, kan dat?

Als je Parkinson hebt, mag je zeker sporten. Sommige symptomen van Parkinson zullen je hierbij in de weg zitten. Stijve spieren, bijvoorbeeld of het verlies van de balans. Laat dit je niet tegenhouden! Zolang het veilig blijft kan je de sport beoefenen die bij je past. Je kunt dus ook komen trainen bij Verpoorten Vitality. Wij zorgen voor een uitdagende, veilige training op jouw niveau.

Sporten om Parkinson te vertragen

Helaas is er geen genezing mogelijk voor Parkinson. De symptomen die je ervaart zullen stukje bij beetje erger worden. Daar kunnen we met onze trainingen niets aan doen. Wat we wel kunnen doen is dit:  de progressie van Parkinson vertragen. Door te sporten en te trainen houd je de verbinding tussen je hersenen en je spieren actief. Onderzoek wijst uit dat dit de progressie van Parkinson tegengaat. Dat is goed nieuws, want het betekent dat jij, door regelmatig te sporten, langer de dingen kunt doen die je belangrijk vindt.

Begeleiding door een sporttrainer voor Parkinson

Voor sporten met Parkinson heb je de juiste begeleiding nodig. Daarom wordt je bij Verpoorten Vitality begeleid door een Parkinson-sporttrainer. Deze trainer weet welke gevolgen Parkinson heeft voor je lichaam en je sportieve prestaties.

bas verpoorten

Bas

Bas is personal trainer en ex-topsporter. Hij heeft verschillende medailles op zijn naam in de eredivisie beachvolleybal. Maar tegenslag is Bas ook niet vreemd. Op jonge leeftijd kreeg hij epilepsie en begaf zijn rechteroog het na een zwelling in zijn oogzenuw. Deze survivor weet hoe je om moet gaan met tegenslag.

Diana

Met zo’n 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg heeft Diana alles in huis om je effectief te trainen. Diana is gespecialiseerd in reïntegratietraining en sporten met (chronische) pijn. Voordeeltje van Diana als trainer: ze kan je spierpijn ook uiterst professioneel wegmasseren.

Bas en Diana volgden de opleiding ‘Sporttrainer voor Parkinson’. Ze gebruiken daarnaast trainingsmethoden, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door het Chivo Instituut.

Personal training voor Parkinson-patiënten: hier letten we op

Personal training gaat voor iemand met Parkinson net even anders dan voor iemand zonder de ziekte. Wij vinden het belangrijk dat je met onze oefeningen actief tegen je symptomen in traint. En dat ziet er zo uit:

Grote bewegingen trainen

Parkinson maakt je bewegingen kleiner. Tijdens onze trainingen zal je dus veel grote bewegingen gaan maken. Train je deze bewegingen meer, dan is de kans groot dat je ze langer kunt blijven maken, wanneer je ziekte verergert.

Lichaam en geest activeren

Parkinson heeft een effect op je lichaam, maar ook op je geest. Je kunt bijvoorbeeld freezen (je kunt geen kant meer op) of last hebben van besluiteloosheid of futloosheid . Daarom ontwerpen we oefeningen die fysiek iets van je vragen, maar je ook mentaal uitdagen. Het doel van deze oefeningen: dat je lichaam en geest hard samenwerken. Zo oefen je controle en krijg je meer energie.

Oefeningen die je op dat moment aankan

Soms voel je je goed, soms niet. Daar houden we rekening mee. We kijken per training wat je kan en waar je grenzen liggen. Zo houden we het veilig. En als Parkinson-patiënt zal je niet iedere beweging perfect uitvoeren. Laat je daar niet door weerhouden. Je trainer staat altijd klaar om je te ondersteunen als dat nodig is.

Wil je een training proberen?

Neem dan contact met ons op via het formulier op de contactpagina of app Bas via 06 155 454 96.

Je kunt ook bellen hoor, maar we zijn vaak trainingen aan het geven. Als je een berichtje achterlaat, belt Bas je zo snel mogelijk terug.

Sporten met kanker: een training proberen?

Neem dan contact met ons op via het formulier op de contactpagina of app Bas via 06 155 454 96.

Je kunt ook bellen hoor, maar we zijn vaak trainingen aan het geven. Als je een berichtje achterlaat, belt Bas je zo snel mogelijk terug.

Gratis proeftraining

Maak een afspraak voor een gratis proeftraining. Na een kennismakingsgesprek ga je direct de gym in voor je eerste training! Zo krijg je snel een beeld van wat sporten met Parkinson bij ons betekent.

oncologische-behandeling-bewegen

Oncologische behandeling: bewegen helpt altijd

Bewegen tijdens een oncologische behandeling: het is misschien…
tekst: don't give up, goede voornemens volhouden

Goede voornemens volhouden

Zeker aan het begin van het nieuwe jaar zijn ze populair: goede…
slaap en trainen

Slaap en trainen 101

Als je aan je vitaliteit werkt, wil je graag zo snel mogelijk…