Sporten met kanker

Kanker en de behandeling ervan zijn een aanslag op je lichaam. Toch is het juist bij een ziekte als kanker belangrijk om te blijven sporten. Sporten en een gezonde levensstijl gaan je voor, tijdens en na je kankerbehandeling helpen om beter uit de strijd te komen.

Wat goed dat je hier bent!

Laten we daar eens mee beginnen. De diagnose ‘kanker’ gooit je leven overhoop. Net als de behandeling van de ziekte, trouwens. Goed voor jezelf zorgen is dan extra belangrijk! Daar hoort sporten ook bij. Wanneer je kanker hebt, is sporten niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het is de ideale manier om te ontspannen in een spannende levensfase.

Fit starten aan je behandeling

De behandeling die je krijgt, hangt af van het soort kanker dat je hebt. Helaas hebben een operatie, chemotherapie en een bestraling één ding gemeen: ze zijn een aanslag op je gestel. Daarom is sporten vóór je kankerbehandeling belangrijk. Hoe sterker je de behandeling ingaat, hoe beter je de klappen opvangt die je tijdens de behandeling krijgt.

Gepast trainen na je behandeling

Herstellen van je kankerbehandeling vraagt geduld. Dat zul je ook merken tijdens je trainingen hier. Bij Verpoorten Vitality passen we de training aan op hoe jij je voelt op dat moment. Wat dat betreft, krijg je geen speciale behandeling. We doen dit ook voor klanten die nooit kanker hebben gehad. Ook met jou zoeken we de grenzen op, zodat je effectief werkt aan je kracht en uithoudingsvermogen. Dus ja, dat wordt gewoon zweten. 😉

Begeleiding door een Oncologisch trainer

Voor sporten met kanker heb je de juiste begeleiding nodig. Daarom wordt je bij Verpoorten Vitality begeleid door een Oncologisch trainer. Deze trainer weet welke gevolgen kanker heeft voor je lichaam en je sportieve prestaties.

Onze Oncologische trainers zijn:

bas verpoorten

Bas

Bas is personal trainer en ex-topsporter. Hij heeft verschillende medailles op zijn naam in de eredivisie beachvolleybal. Maar tegenslag is Bas ook niet vreemd. Op jonge leeftijd kreeg hij epilepsie en begaf zijn rechteroog het na een zwelling in zijn oogzenuw. Deze survivor traint je als ervaringsdeskundige.

Diana

Met zo’n 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg heeft Diana alles in huis om je effectief te trainen. Diana is gespecialiseerd in reïntegratietraining en sporten met (chronische) pijn. Voordeeltje van Diana als trainer: ze kan je spierpijn ook uiterst professioneel wegmasseren.

Bas en Diana volgden een opleiding tot Oncologisch trainer. Ze gebruiken daarnaast trainingsmethoden, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door het Chivo Instituut.

Bewust bezig met je voeding

Sporten op een lege maag is geen succes. En kanker bestrijden is topsport. Wij helpen je graag met het vinden van eten dat je lekker vindt, waar ook alle bouwstoffen in zitten die je nodig hebt voor een optimaal herstel. De eetgewoontes die je kweekt als kankerpatiënt kan je later ook goed gebruiken. Als kankersurvivor heb je baat bij gezond eten. De kans dat kanker terugkomt is kleiner met een gezond gewicht en een gezonde levensstijl.

Oppassen voor gewichtsverlies

Bij sommige kankerbehandelingen loop je het risico om snel, veel gewicht te verliezen. Dat is niet de bedoeling. Als je kiest voor voedingsbegeleiding houden we je gewicht in de gaten en kunnen we snel aan de bel trekken als je teveel afvalt.

Sporten met kanker: een training proberen?

Neem dan contact met ons op via het formulier op de contactpagina of app Bas via 06 155 454 96.

Je kunt ook bellen hoor, maar we zijn vaak trainingen aan het geven. Als je een berichtje achterlaat, belt Bas je zo snel mogelijk terug.

Benieuwd naar onze training?

Maak een afspraak voor een gratis proeftraining. Na een kennismakingsgesprek ga je direct de gym in voor je eerste training! Zo weet je direct wat sporten met kanker bij Verpoorten Vitality betekent.

oncologische-behandeling-bewegen

Oncologische behandeling: bewegen helpt altijd

Bewegen tijdens een oncologische behandeling: het is misschien…
tekst: don't give up, goede voornemens volhouden

Goede voornemens volhouden

Zeker aan het begin van het nieuwe jaar zijn ze populair: goede…
slaap en trainen

Slaap en trainen 101

Als je aan je vitaliteit werkt, wil je graag zo snel mogelijk…