Een personal trainer: zo vind je de juiste

Zoek je een personal trainer in Bilthoven? Je verwacht het misschien niet, maar zelfs in zo’n kleine plaats zijn er genoeg. En iedere personal trainer is anders. De vraag is: welke personal trainer past bij jou?

Zoek de juiste motivator

Personal training draait om doelmatig trainen. Je werkt aan je lichaam en dat is niet altijd leuk. Spierpijn, vermoeid raken en jezelf ‘s avonds nog naar de sportschool slepen; het vraagt veel van je wilskracht. Dus heb je een goede motivator nodig.

personal trainer bilthovenWil je wel zo’n schreeuwer?

Je personal trainer is een goede motivator voor jou. Er is niet één manier om mensen te motiveren. Sommige mensen willen graag dat iemand tegen ze schreeuwt. Anderen hebben liever iemand die hardop telt, of ze juist afleidt van de pijn als het zwaar wordt. Weet je al wat voor jou werkt? Denk er maar eens over na. Als je trainer je niet kan motiveren, kan je net zo goed alleen sporten.

Zoek een personal trainer die aandacht voor je heeft

Energie krijgen van je personal trainer is belangrijk. En een trainer kan je energie geven als hij/zij door heeft wat je nodig hebt. Dat betekent aandacht. Dat betekent ook dat je trainer niet koste wat het kost moet willen dat je zijn oefeningen doet. Als het even niet gaat kan je beter rustig aan doen.

Een trainer kan niet altijd aan je zien dat je moe bent. Geef ook zelf aan hoe je je voelt. Slecht geslapen? Zware dag? Vervelende ervaring gehad? Het heeft allemaal invloed op je geest en op je fysieke prestaties. Het is de taak van je trainer om jouw training daarop aan te passen.


Dit kan je van een goede personal trainer verwachten

  • Een nulmeting of proeftraining om te kijken wat je kan;
  • Aandacht voor jouw gemoedstoestand wanneer je komt trainen;
  • Een onderbouwde trainingsmethode;
  • Dat hij/zij je niet te ver laat gaan en zo blessures voorkomt.

Wil je weten hoe je een slechte personal trainer herkent? Lees dan deze blog van Bell Coaching:  Hoe herken je een slechte Personal Trainer?


Is je training uitdagend genoeg?

De meeste personal trainers kunnen je heel goed uitdagen. Soms doen ze dat met heldere doelen en consequente trainingen. Maar misschien vind jij wel meer uitdaging in iedere week een iets complexere oefening. Vind je herhalingen saai? Dan past een creatieve trainer goed bij jou. Houd je van strakke schema’s? Dan heb je waarschijnlijk meer aan een drill sergeant die uitstekend kan plannen.