Krachttraining voor vrouwen

Wil jij werken aan een mooi lichaam en een positief zelfbeeld? Probeer dan onze krachttraining voor vrouwen. We hebben uitdagende trainingen voor je, die zorgen dat jij je gezond, sterk en sexy gaat voelen.

Krachttraining voor vrouwen: lekker in je vel

De laatste jaren groeit het aantal vrouwen dat krachttraining doet. Dat is mooi! Want een sterk lichaam heeft veel voordelen. Strakker in je vel zitten en er fit uitzien op instagram, bijvoorbeeld. Maar nog belangrijker: krachttraining is goed voor je gezondheid en je zelfvertrouwen.

3 dingen die je met krachttraining kunt bereiken

1: Gezonder zijn

Spiertraining heeft voordelen voor je gezondheid. Je slaapt beter en krijgt meer energie. Je lichaam wordt sterker, dus kan het klappen beter opvangen. Best nuttig, als je wel eens struikelt of fysiek zwaar werk doet. Krachttraining is ook een manier om je houding te verbeteren. Zo voorkom je bijvoorbeeld rugklachten, nu of op latere leeftijd.

2: Blijer zijn met je lichaam

Via krachttraining kan je je lichaam vormen (shaping). Ronde billen, mooie schouders en een strakke buik kweek je door de juiste spiergroepen te trainen. Daarnaast kan krachttraining je ook helpen bij het afvallen, in combinatie met je juiste voeding.

3: Meer zelfvertrouwen

Je werkt tijdens je training met je lichaam, maar een van de grootste voordelen van krachttraining is mentaal. Je wordt sterker, kan meer en je werkt aan een (sexy) lichaam waar je trots op mag zijn. Dat zorgt voor positieve energie en meer zelfvertrouwen.

Welke van deze 3 dingen wil jij bereiken? Misschien weet je het nog niet precies, maar dat geeft niks. We bespreken je doel tijdens de intake. Welk doel je ook kiest, wij gaan er via krachttraining voor zorgen dat je lekker in je vel zit.

Voel je sterker

Het zit al een beetje in de naam: van krachttraining wordt je sterker. Dat merk je niet alleen in de gym, je hebt er iedere dag plezier van. Bijvoorbeeld als je iemand helpt met verhuizen, tijdens het sporten of wanneer je als moeder met kinderen moet sjouwen. Met een sterker lichaam ga je merken dat al die dingen makkelijker worden. Je houdt energie over en kan meer aan.

Wil je krachttraining uitproberen?

Maak een afspraak voor een gratis proeftraining bij Verpoorten Vitality.

Sportspecifieke krachttraining voor vrouwen

Sporten kan ontzettend leuk zijn, maar soms ook frustrerend. Vooral als je steeds wordt afgetroefd door je tegenstander of wanneer je last hebt van blessures. Sportspecifieke krachttraining kan daarbij helpen. We trainen de spieren die het bij jouw sport zwaar te verduren krijgen. Zo wordt jij sneller, sterker, robuuster en minder blessuregevoelig.

Bij Verpoorten Vitality zijn we gespecialiseerd in:

Staat jouw sport er niet bij? Stuur dan even een appje naar Bas en vertel ons wat je wilt bereiken. We kunnen je vast helpen!

Krachttraining na je bevalling (of ervoor)

Yes, je baby is er! Maar jij ligt nog in de kreukels. Helaas hebben veel jonge moeders nog lang last van bekkenklachten of een diastase. Jij ook? Dan versnellen we je herstel met lichte krachttraining. Dat doen we meestal in samenspraak met fysiotherapeut.

Voor je zwangerschap geldt ook: als je sterker start, kan je de klappen beter opvangen. Dus ben je net zwanger? Dan heb je (give or take) nog 6 maanden om te trainen ter voorbereiding. Sommige oefeningen mag je niet doen als je zwanger bent. Daar passen we je trainingsschema op aan.

Wil je meer Girlpower?

Dan is het tijd voor de eerste stap: schrijf je snel in voor een gratis proeftraining. Tijdens de proeftraining doen we direct een beweegscreening. Daarmee sporen we eventuele zwakke plekken op. Het is belangrijk om die te kennen, want je wilt veilig trainen. Meer weten? Stuur een bericht naar Bas via WhatsApp op 06 155 454 96.

Uiteraard mag je ons ook bellen, maar we zijn vaak trainingen aan het geven. Als je een berichtje achterlaat, belt één van onze trainers je zo snel mogelijk terug voor jouw eerste personal training in De Bilt.


Een paar fun facts

Zo, je hebt het einde van de pagina wel zo’n beetje bereikt. Jij bent een doorzetter! Daar ga je bij je krachttraining profijt van hebben. Als beloning lees je hier een paar fun facts over krachttraining voor vrouwen, die we met toestemming hebben gejat van bell coaching:

  • Met meer spieren heb je het minder snel koud. Dat scheelt weer. Die sjaaltjes en fleecedekens laat je gewoon in de schappen hangen.
  • Vrouwen zijn beter bestand tegen spiervermoeidheid. Dat betekent dat vrouwen langer kunnen grinden dan mannen.
  • Vrouwen trainen vaak op dezelfde manier als mannen, terwijl dat voor hen niet de meest efficiënte manier is.
  • Krachttraining stimuleert de productie van geslachtshormonen. Misschien moet je je partner dus even waarschuwen, voordat je krachttraining gaat doen.
slaap en trainen

Slaap en trainen 101

Als je aan je vitaliteit werkt, wil je graag zo snel mogelijk…
Intermittent fasting: bord met 16-8 erop

Intermittent fasting: val je er automatisch van af?

Veel mensen die aan IF (intermittent fasting) doen, zijn positief…
genoeg water drinken

Hoe krijg ik genoeg water binnen?

Wanneer ik in de ochtend aan mijn ontbijt zit, drink ik 2 glazen…