recept-hollandse-salade

Hollandse salade – recept

Dit heb je nodig:

  • ijsbergsla en rucola (of andere sla naar keuze)
  • 2 eieren
  • 50 gram gerookte kip
  • tomaat
  • komkommer
  • oude kaas
  • ½ appel
  • bosuitje
  • 1 eetlepel yogonaise
  • water

Zo maak je de Hollandse salade

Was en snijd de sla voor één persoon. Kook ondertussen ook de 2 eitjes, zelf kook ik ze 8 minuten, zodat ze wat zachter zijn. Doe de yogonaise in een kom en voeg een klein beetje water toe, zo krijg je een gezonde slasaus. Snijd de tomaat, komkommer, bosui en appel in stukjes. Voeg alle groente en fruit bij elkaar in de kom en meng het alvast met de saus, zo kan het lekker intrekken. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes. Voeg de eieren & gerookte kip toe aan de salade. Als laatste kun je wat pittige kaas over de salade raspen. Zo heb je snel een heerlijke Hollandse salade!

Voedingswaarde

  • 321 kcal
  •   34 gr eiwitten
  • 12 gr koolhydraten
  • 23 gr vetten