Krachttraining voor hockeyers

Speel je hockey? Dan moet je van alle markten thuis zijn. Snelheid, flexibiliteit en uithoudingsvermogen zijn de fronten waarop je je tegenstander kunt aftroeven. Wil jij je hockeyprestaties verbeteren? Train dan in het veld  op techniek- en tactiek. Of train buiten het veld, met de hockey krachttraining van Verpoorten Vitality!

Een hele wedstrijd keihard doorgaan

Als je veel hockeyt, weet je het wel. In het veld sta je nooit stil. De verschillende spelfases en je tegenstander dwingen je om steeds in beweging te blijven. Een goede basisconditie is daarom voor hockeyers ontzettende belangrijk. Tijdens de hockey krachttraining van Verpoorten Vitality besteden we dus veel aandacht aan je herstelvermogen. Om lange wedstrijden vol te houden zul je veel wedstrijden moeten spelen. De tijd die je nodig hebt om op adem te komen, kunnen we trainen met intensieve HIIT- workouts.

Meer power in je schoten

Hoe hard je een bal kan slaan wordt bepaald door je techniek en je kracht. En denk nu niet dat die kracht alleen uit je armen komt. Die kracht komt uit heel je lichaam! Het is wel een uitdaging om heel dat lichaam ook samen te laten werken in één vloeiende beweging. Afhankelijk van je basis gaan we eerst spieren opbouwen. Daarna maken we er een geoliede machine van!

Tegenstanders uitspelen met soepele bewegingen

Vloeiende bewegingen heb je nodig om alle kracht uit je lichaam te halen. En die vloeiende bewegingen heb je ook nodig om je tegenstanders te slim af te zijn. Dat is precies waarom we tijdens onze hockey krachttraining aandacht gaan besteden aan jouw souplesse.

Deze hockey krachttraining krijg je van Pim

“Zelf ben ik jarenlang keeper geweest. Wat ik hier echt leuk aan vond was dat jij een bepalende factor bent. Als de verdediging slaapt dan ben jij de laatste die in moet grijpen + dat het jouw taak is om de verdediging zodanig neer te zetten dat ze weten waar hun tegenstanders zijn.”

Pim, hier zonder hockeystick, maar met hamer. 

We denken ook aan de keepers

Niet iedere hockey-ster rent de hele tijd het veld door. Als keeper heb je een heel andere rol. En daar heb je weer andere kwaliteiten voor nodig. Snel opstaan, bijvoorbeeld, en een flinke dosis lenigheid. Daarom is het voor keepers belangrijk om te letten op de balans tussen explosiviteit en lenigheid. Daarnaast moeten jouw reflexen razendsnel zijn. Pim weet daar nog wel een paar leuke oefeningen voor. Zorg jij dan wel dat je uitgeslapen bent?

Wil jij harder knallen in het hockeyveld?

Maak een afspraak voor een gratis proeftraining.

Coördinatie en stabiliteit verbeteren

Nog een belangrijk onderdeel van de krachttraining voor hockeyers is het verbeteren van je coördinatie en stabiliteit. Hiervoor ga je ook wat hulpmiddelen gebruiken. Een Aquabag bijvoorbeeld en een ladder op de vloer. Het gaat erom dat we je gedachten en je bewegingen op één lijn krijgen. Als dat lukt, heb je in het veld meer denkkracht over voor het samenspel en de tactiek.

Evidence based krachttraining

Jij hebt recht hebt op een goed onderbouwde aanpak. Daarom krijg je van Verpoorten Vitality krachttraining voor hockey, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bij Verpoorten Vitality gebruiken we ervaringen als hockeycoach en kennis van het Chivo Instituut om effectieve trainingen te geven, waarvan je zeker resultaat gaat zien.

En dan knallen in het veld!

Wij zorgen dat jouw hockey-krachttraining aansluit bij je andere trainingen bij je hockeyvereniging. Je zal nog genoeg energie over hebben om te presteren in het veld. Is je trainer ook weer blij ;). Zin om een training te proberen? Schrijf je dan snel in voor een gratis proeftraining of stuur een bericht via WhatsApp naar 06 155 454 96.

Je kunt ook bellen hoor, maar wij zijn vaak trainingen aan het geven. Als je een berichtje achterlaat, bellen we zo snel mogelijk terug.

slaap en trainen

Slaap en trainen 101

Als je aan je vitaliteit werkt, wil je graag zo snel mogelijk…
Intermittent fasting: bord met 16-8 erop

Intermittent fasting: val je er automatisch van af?

Veel mensen die aan IF (intermittent fasting) doen, zijn positief…
genoeg water drinken

Hoe krijg ik genoeg water binnen?

Wanneer ik in de ochtend aan mijn ontbijt zit, drink ik 2 glazen…